2020/06/27

Üdvözlet a nyomozónak!




Kedves Nyomozóm!



Úgy hallottam, hogy egyre jobban dühíti a jó soproni polgárokat, hogy még mindig nem tudják, hogyan is fogjanak neki a nyomozáshoz. Egy megoldatlan gyilkosság még csak-csak belefér? De három? (Mostanival együtt négy.) Ez hallatlan botrány!

Ha ma éjfélig nem oldja meg, hogy ki vagyok, ismét el kell tennem valakit láb alól. Akiket eddig megöltem, azok mind megérdemelték, meg kellett őket büntetnem.

Hogy miért? Mit követtek el ezek az emberek? Kiderítheti, sőt, a nevem is elárulom, tudom, hogy bűnhődnöm kell a gyilkosságokért, de nem könnyítem meg a dolgát. Feladatokat adok Önnek, játsszunk egyet!

Szép városunk tele van nyomokkal, amik elvezethetnek hozzám. Derítse fel őket, használja a kulcsot, amit kap tőlem, és pontosan kövesse az utasításaimat! Ha így tesz, elkaphat, ha nem, örökre megoldatlan lesz ez a rejtély. A fegyver hollétének első nyomát, azaz az első betűt hozzá, a Pékházban találja   https://sopronimuzeum.hu/2006/08/09/pm/).

Ahány éven keresztül itt dolgozott aelső tulajdonos, az lesz az első betűje annak a helynek, ahol el van rejtve a fegyver. A pékházban a legény reggel kapott egy levelet, abban találja a következő utasítást.

Sok szerencsét!

Tisztelettel: 5, 7, 25, 2, 15, 12, 20,15, 19
U.i.: Betűk és számok, nyomozókám! 26 betű és szám!